Cartofi natur cu
unt si verdeata
Ingrediente
1.
1 Kg
cartofi noi
2.
1, 5 l
apa
3.
50 gr unt
4.
patrunjel
verde + coditele
5.
marar
verde + coditele
6.
sare
7.
2 fire
usturoi verde
8.
1 ardei
iute.
Mod de preparare reteta
Cartofi natur cu unt si verdeata
Cartofii noi se curata, se
spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se
adauga coditele de la marar si patrunjel.
Untul il topim si adaugam in
el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii.
Cand se patrund cartofii, se
scurg, se aseaza intr-o forma termorezistenta si se stropesc cu untul topit.
Usturoiul verde il curatam
si il tocam marunt de tot, atat partea alba cat si partea verde.
Il frecam cu putina sare si
cu putin unt toipt, oprim din cel cu care al stropit cartofii.
Strecuram putina zeama de la
cartofi si punem in ea, fierbinte, marar si patrunjel tocate si o frunza de
dafin. Punem un capac sa se infuzeze.
Peste usturoiul pisat
adaugam un ardei iute tocat marunt, apoi punem zeama de cartofi cu verdeata.
Iese o saramura tare buna si usor picanta.
Cu aceasta stropim cartofii
si ii servim ca garnitura la friptura.
Eu am avut de pui si foarte
bine a mers cu saramura si cartofi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu