Piure de ţelină
Ingrediente
Ø 3 bucăţi de ţelină medii, aprox. 1,3 kg, curăţate şi
tăiate cubuleţe
Ø 2 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
Ø 1 căţel de usturoi
Ø 100 g unt
Ø 50 g smântână
Ø lingură ulei de măsline, pentru servit
Mod de preparare:
1.
Ţelina se fierbe
împreună cu usturoiul, într-o cratiţă adâncă, până începe să se înmoaie.
Separat, fierbeţi cartofii, respectând aceleaşi indicaţii. Când sunt gata, se
scot, tot separat, şi se scurg de apă.
2.
Într-un castron se
amestecă ţelina şi usturoiul cu mixerul, până se obţine o pastă. Se adaugă
cartofii şi untul şi se omogenizează compoziţia, amestecând continuu.
Încorporaţi smântâna şi potriviţi de sare şi piper.
3.
Mutaţi piureul
într-o tigaie adâncă şi gătiţi la foc mediu, 2-3 minute, amestecând uşor, până
se încălzeşte. Când este gata, se mută într-un vas de servit şi se stropeşte cu
ulei de măsline. Se serveşte cald, ca atare, sau ca garnitură la preparate din
peşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu