Blogul meu

Blogul meu

marți, 26 noiembrie 2013

Piure de ţelină

Piure de ţelină
Ingrediente
Ø  3 bucăţi de ţelină medii, aprox. 1,3 kg, curăţate şi tăiate cubuleţe
Ø  2 cartofi potriviţi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
Ø  1 căţel de usturoi
Ø  100 g unt
Ø  50 g smântână
Ø  lingură ulei de măsline, pentru servit
Mod de preparare:
1.      Ţelina se fierbe împreună cu usturoiul, într-o cratiţă adâncă, până începe să se înmoaie. Separat, fierbeţi cartofii, respectând aceleaşi indicaţii. Când sunt gata, se scot, tot separat, şi se scurg de apă.
2.      Într-un castron se amestecă ţelina şi usturoiul cu mixerul, până se obţine o pastă. Se adaugă cartofii şi untul şi se omogenizează compoziţia, amestecând continuu. Încorporaţi smântâna şi potriviţi de sare şi piper.
3.      Mutaţi piureul într-o tigaie adâncă şi gătiţi la foc mediu, 2-3 minute, amestecând uşor, până se încălzeşte. Când este gata, se mută într-un vas de servit şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se serveşte cald, ca atare, sau ca garnitură la preparate din peşte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu