Spanac
cu Ochi de Ou
Ingrediente:
1.
500 gr
spanac
2.
500 ml
lapte
3.
2 linguri
faina
4.
50 ml
ulei
5.
4 catei
usturoi
6.
sare
7.
1 ou de
persoana
Preparare:
Spanacul se spala in mai
multe ape, se curata de cotoare si apoi se pune la fiert in apa cu sare ptr
cca. 10 minute. Se strecoara si cu un cutit se toaca marunt (se poate toca si
cu masina de tocat sau robot). Se curata usturoiul si se piseaza.
Intr-un vas punem la incins
50 ml ulei, la care adaugam 2 linguri faina, si 2 catei usturoi pisat, apoi
punem si spanacul tocat. Se amesteca totul bine si se adauga si 500 ml lapte,
sare dupa gust si cei 2 catei de usturoi pisat ramas. Se lasa sa dea 2-3
clocote pana se ingroase putin.
Oul se prajeste pe un pic de
ulei in asa fel incat galbenusul sa ramana moale. Se pune spanac pe farfurie,
peste asezam oul prajit pe care il putem decora dupa placul fiecaruia.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu