Salată de varză
Varza e acel aliment minune
de care are nevoie orice femeie care ţine la siluetă. E alimentul cu cel mai
mic aport caloric. De asemenea varza este bogată în fibre şi vitamine şi aduce
astfel multe beneficii oragnismului. În plus, varza are rol în reglarea
funcţiei tiroidiene. Şi acum, că am terminat apologia verzei, să trec la
salată.
N e c e s a r e :
1.
1
căpăţână mai mică de varză;
2.
sare;
3.
piper;
4.
ulei
de măsline;
5.
zeamă
de lămâie;
6.
roşii,
opţional.
P r e p a r a r e :
Se taie varza mărunt cu cuţitul
sau cu "gilăul", cum se zice prin Cluj... :)) Eu evident apelez la
robot. Se pune peste sare şi piper, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Eu
fac în general mâncărurile mai light ca să poată mânca şi copii. Se amestecă
varza şi se lasă 10 minute ca să se înmoaie pentru că e mai de amestecat. Se
pune apoi uleiul, doar cât să lucească puţin varza, în nici un caz să nu
mustească salata! Peste se storc câteva picături de zeamă de lămâie. Se
decorează cu roşii.
S-ar putea să îţi placă şi:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu