Pui cu ananas
Ingrediente:
1.
450 gr carne de pui
fără os
2.
1 ardei gras
3.
1 ceapă mare
4.
4 felii de ananas
(crude sau din conservă)
5.
2 linguri rase
amidon de porumb
6.
3 linguri oţet
7.
4 linguri zahăr
8.
4 linguri kethcup
9.
4 linguri de sos
soia
10.
1 ou
11.
jumătate de
linguriţă ulei de susan
12.
ulei pentru prăjit
Preparare:1. Se taie puiul
(piept sau pulpe dezosate) peste care se adaugă o lingură rasă de amidon şi oul
bătut. Carnea de pui trebuie să se marineze uşor, timp de 10-15 minute. Între
timp, curăţaţi ardeiul gras, ceapa şi ananasul (dacă e crud) şi tăiaţi-le în
bucăţi potrivit de mari. Pregătiţi un sos din oţet, soia, zahăr, ulei de susan,
restul de amidon şi ketchup.
2.Prăjiţi bucăţelele de pui
în ulei încins şi scoateţi-le pe un şervet de hârtie pentru a se scurge de
surplusul de ulei. Puiul trebuie să fie făcut şi uşor crocant la suprafaţă dar
nu foarte rumenit.
3. Încingeţi foarte bine 6
linguri din uleiul folosit pentru prăjit. Folosiţi focul la maximă intensitate
deoarece legumele trebuie să fie crocante. Când uleiul e foarte încins aruncaţi
în tigaie (evident că un wok ar fi perfect) ceapa şi ardeiul.
4.Când ceapa şi ardeiul
încep să se înmoaie, adăugaţi ananasul şi puiul. După ce toate ingredientele
s-au încălzit, turnaţi sosul peste ele şi fierbeţi până se leagă toate
ingredientele, fără să le fierbeţi şi înmuiaţi peste măsură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu